Innholdsfortegnelse:

Er blåbær selvbestøvende?
Er blåbær selvbestøvende?
Anonim

Plant buskene dine slik at de kryssbestøver med hverandre. Jada, de fleste blåbærsorter kan selvbestøve, men du vil få en større avling av fetere, søte blåbær hvis du lar to forskjellige bærsorter som blomstrer samtidig kryssbestøve.

Trenger jeg 2 blåbærbusker for å få frukt?

Svar:Blåbærplanter er selvfruktbare (hver blomst har de nødvendige hann- og hunndelene), men du bør fortsatt kjøpe mer enn én sort Det er fordi en blåbærplante produserer flere bær og større bær når den krysser pollinerer med en annen blåbærsort. … Pass på at blomstringstidene overlapper.

Trenger blåbær to planter for å pollinere?

Du trenger ikke krysse pollinerende blåbær for å få frukt En enkelt plante vil kunne produsere frukt på egen hånd. En enkelt blåbærplante kan produsere frukt på egen hånd, men vil produsere mer med andre varianter i nærheten. Imidlertid vil blåbærplanter produsere mer frukt med andre varianter av samme type i nærheten.

Hvordan vet du om blåbær er pollinert?

For de håndbestøvede blåbærene dyttet de støvbæreren på blomstene så snart de åpnet seg med pollen som var samlet fra andre busker i åkeren. Når du bestøver dine egne blåbærbusker, gjør det så snart du ser at blomstene dukker opp og åpner seg på plantene.

Er blåbærtrær selvbestøvende?

De fleste blåbær er i det minste delvis selvfruktbare, men vil produsere større og mer konsistente avlinger hvis krysspollineres. … to forskjellige Northern Highbush-varianter) vil sikre god krysspollinering og derfor god beskjæring.

Anbefalt: