Innholdsfortegnelse:

Kan vibrasjoner skade deg?
Kan vibrasjoner skade deg?
Anonim

Vibrasjon kan forårsake endringer i sener, muskler, bein og ledd, og kan påvirke nervesystemet. Til sammen er disse effektene kjent som Hand-Arm Vibration Syndrome (HAVS). Arbeidere som er berørt av HAVS rapporterer vanligvis: … smerte og kuldefølelser mellom periodiske hvite fingeranfall.

Kan du få nerveskade av vibrasjoner?

Sensorisk nerveskade.

Tidlige tegn på at du opplever sensorisk nerveskade fra vibrasjoner inkluderer nummenhet eller prikking i en eller flere av fingrene. Denne følelsen kan komme og gå, og kan være mild, men alvorlige tilfeller kan føre til permanent nummenhet.

Kan vibrasjoner skade hjernen din?

Hjerneskade fra vibrasjon er en kumulativ prosess som starter med cerebral vasokonstriksjon, sammenklemming av endotelcellene, økte frie radikaler, redusert nitrogenoksid, utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen og gjentatt reperfusjonsskade på hjerneneuroner.

Kan helkroppsvibrasjoner være skadelig?

Vibrasjon er kjent for å forårsake både akutt og kronisk skade til en rekke fysiologiske systemer, inkludert muskel-, skjelett-, sirkulasjons- og nervesystem. Flere helkroppsvibrasjonsenheter overgår langt det som anses som trygt for selv kort eksponering for et friskt stående menneske.

Kan vibrasjoner skade?

Regelmessig eksponering for helkroppsvibrasjoner (WBV) kan føre til ryggsmerter og skade … Ryggskader er betydelig mer sannsynlig blant arbeidere som er utsatt for WBV hvis de bruker ufjærede seter. Dempede seter reduserer risikoen for ryggradsskader. Eksponering for WBV i seg selv er ikke den eneste årsaken til ryggsmerter.

Anbefalt: