Innholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer argonstrålekoagulator?
Hvordan fungerer argonstrålekoagulator?
Anonim

A prosedyre som ødelegger vev med en elektrisk strøm som går gjennom en strøm av argongass til vevet. Det brukes til å behandle endometriose og andre tilstander, og for å stoppe blodtap under operasjonen.

Hvordan fungerer argonplasmakoagulering?

Sonden plasseres på avstand og avgir en stråle av ionisert gass som er rettet mot den blødende lesjonen eller svulsten. Argongass sendes ut og deretter ioniseres av en elektrisk strøm som resulterer i koagulering av lesjonen eller svulsten, som stopper blødningen.

Er argonstrålekoagulatoren en laser?

I motsetning til en vanlig misforståelse, er argonplasmakoagulasjon (APC) ikke en laser. Denne teknologien bruker argongass for å levere plasma med jevnt fordelt termisk energi til et vevsfelt ved siden av sonden.

Hvor effektiv er argonplasmakoagulering?

Resultater: Ved en median oppfølging på 11 måneder hadde ti pasienter (83 prosent) en signifikant reduksjon i alvorlighetsgrad og hyppighet av blødninger, med fullstendig seponering i seks (50 prosent).

Hva er en argonstråle?

Argonstråleterapi er en moderne, trygg form for varmebehandling for enkelte sykdommer i tarm- og mageslimhinnen Den lar legen produsere kontrollert forbrenning av det overfladiske vev uten å gi dyp skade. Den er nyttig for behandling av blødende områder, små kreftformer eller polypper.

Anbefalt: