Innholdsfortegnelse:

Skal jeg beskjære periwinkle?
Skal jeg beskjære periwinkle?
Anonim

Periwinkles sprer seg raskt, og gir utmerket bunndekke og erosjonsforebygging. Produktiv reseeding-vane garanterer at planten kommer tilbake om våren, selv i bittert klima som dreper den helt tilbake. Du må beskjære de entusiastiske vannbukkene i vekstsesongen for å holde dem godt i hånden.

Hvordan forhindrer du at vinca blir langbenet?

Klyper. Omsorg for sengeplanter inkluderer ofte klyping. Klemming betyr å fjerne ny vekst på tuppen av grenene slik at planten ikke blir langbenet.

Do you deadhead Periwinkle?

For å øke blomsterbæringen, fjern Madagascar periwinkle visne blomster regelmessig (deadheading). Det er best å beskjære lett helt i begynnelsen av våren for å stimulere til blomstring. Beskjæring kan gjøres under ompotting.

Hvordan administrerer du Periwinkle?

Klipp mageblomstplanter med beskjæringssaks på sen vår eller tidlig høst når temperaturen er mellom 70 og 80 grader Fahrenheit. Bruk en ugresspisk til store flekker. Spray de kuttede stilkene med en klar til bruk 5-prosent glyfosat ugressmiddel.

Kutter du vinca tilbake?

Unngå å beskjære vinca minor i mai og juni mens den blomstrer for å unngå å miste de fargerike blomstene før de dør en naturlig død. Utfør en hard sviske hvert annet til tredje år for å kontrollere veksten, forynge vinca minor og oppmuntre til den beste ytelsen.

Anbefalt: