Innholdsfortegnelse:

Er smultring en matbit?
Er smultring en matbit?
Anonim

En smultring eller smultring (IPA: /doʊnət/) er en type hevet stekt deig. Den er populær i mange land og tilberedes i ulike former som en søt snack som kan lages hjemme eller kjøpes i bakerier, supermarkeder, matboder og franchise-spesialitetsforhandlere.

Er smultring en frokost?

Donuts er ansett for å være en akseptabel form for frokost, siden smultringer i mange områder lages tidlig om morgenen. Smultringer blir også spist som snacks av noen mennesker. Siden smultringer spises sammen med kaffe av folk i alle land, anses de for å være en frokost.

Hva er en smultring klassifisert som?

Donuts faller inn i kategorien gjærhevede kaker, som ligner på babkas, danske og kaffekaker. Det er en lang tradisjon i Europa med søte, gjærhevede deiger, og de kategoriseres vanligvis som kaker, noe som betyr at de lages og kjøpes fra konditorier, i stedet for bakerier som konsentrerer seg om brød.

Gjelder smultringer som søppelmat?

Lett identifiserbare eksempler på søppelmat inkluderer chips, smultringer, godteri og informasjonskapsler. Men noen produkter – for eksempel sportsdrikker eller frokostbarer – oppfyller også klassifiseringen, siden de inneholder mye sukker og kalorier, men likevel lite næringsstoffer.

Er smultringer sunne?

Hvis de er laget med beriket mel, gir smultringer små mengder folsyre, tiamin og jern. Men tot alt sett anses de ikke som en god kilde til sunne næringsstoffer (1). I stedet er de rike på sukker, raffinerte karbohydrater og fett.

Anbefalt: