Innholdsfortegnelse:

I hvilken alder bør en hund avkjønnes?
I hvilken alder bør en hund avkjønnes?
Anonim

Tradisjonelt var anbefalingen at hunder skulle avkjønnes mellom fem og seks måneders alder I de senere år og basert på vitenskapelig bevis, anbefaler RSPCA og mange veterinærer at hunder avkjønnes før de når puberteten, som for noen hunder kan være så tidlig som fire måneder.

Hvilken alder bør hunder avkjønnes?

Anbef alt alder for avsexing

Som en generell regel blir katter og mindre hunderaser hyppigere avkjønnet ved rundt seks måneders alder, mens de større hunderaser er avkjønnet når de oppnår full benvekst.

Hva er den beste alderen for å desexere en hunnvalp?

NÅR ER DET BEST Å LA AVKJÆRET MITT? Vanligvis anses det best å gjøre før puberteten ( rundt 6 måneders alder). Dette unngår problemene med å ta vare på et kjæledyr i sesongen og reduserer risikoen for uønsket graviditet.

Hvilken alder er best for å kastrere en hannhund?

For å fore lommene til oppdrettere og veterinærer. Noen veterinærer anbefaler at hundene våre steriliseres eller kastreres hvor som helst mellom 5 og 16 måneder. I Amerika blir noen gjort etter 4 uker, og de kastreres rutinemessig ved mellom fire og seks måneder.

Er avsexing i tidlig alder dårlig?

For små hunder er 6 måneder fortsatt den beste alderen for avsexing. Avsexing i tidlig alder før 5 måneder er sjelden til beste for en hund eller eieren. Det er kjent risiko for inkontinens hos hunner, men det er også sannsynlig at leddutviklingen vil bli påvirket for begge kjønn selv hos små hunder i denne alderen.

Anbefalt: