Innholdsfortegnelse:

Når legge til andre yngelboks?
Når legge til andre yngelboks?
Anonim

Du vil legge til en ny stamkasse når du har fem eller seks tegnede rammer i en 10-rammers stamkasse. Du trenger ikke nødvendigvis å vente på at de skal trekke ut alle rammene, da dette kan føre til sverming.

Kan du legge til en ekstra yngelboks for tidlig?

Frisk nektar hjelper biene med å produsere voks (eller om våren 2 deler vann til 1 del sukker supplert med næringsstoffer). Regn og snø kan bremse kolonien din, og det samme gjør feil fra den nye birøkteren – alle kan hemme denne kolonien i å vokse. Takeawayen her er ikke legg til en ekstra boks for tidlig etter at pakken din er slått sammen

Trenger jeg 2 yngelkasser?

Hvor mange yngelkasser bør du ha? Den generelle konsensus i de fleste regioner i verden er å bruke enten en eller to avlsbokserÅ bruke tre eller flere betyr at du sannsynligvis gjør biene dine en bjørnetjeneste. I dette tilfellet er det bedre å dele opp den store bikuben slik at du kan komme tilbake til en eller to yngelbokser.

Når bør jeg legge til en ny dyp bikube?

De har tilsatt voks produsert i vokskjertlene til fundamentet, og skapt kamcellene der de lagrer pollen, honning og yngel. Når syv av de ti rammene er trukket inn i kammen, vil du legge til din andre dype bikubekropp.

Når kan jeg legge til en ekstra honning-super?

Når biekolonien når et punkt når en 10-rammers bikube når 8 rammer fulle av bier, vil du legge til enda en super. Bruk 80 %-regelen for å legge til hver super. Etter at den andre superen er helt trukket ut av kammen, det er da du kan avslutte ekstra sukkervannfôring.

Anbefalt: