Innholdsfortegnelse:

Hvordan skiller pigghuder seg fra gruppen annelid-mollusker-leddyr?
Hvordan skiller pigghuder seg fra gruppen annelid-mollusker-leddyr?
Anonim

Bløtdyr er en egen dyrestamme. Selv om begge phylaene består av virvelløse dyr, er forskjeller i deres anatomi grunnen til at sjøstjerner er klassifisert som pigghuder og ikke bløtdyr. Pigghuder har piggete hud og mange fysiske egenskaper som er unike i dyreriket.

Hvordan er pigghuder og leddyr forskjellige?

Svar:Den primære forskjellen mellom leddyr og echinoderms er deres dekke Leddyr har et tøft, ikke-levende ytre skall k alt eksoskjelett, som beskytter de myke kroppene deres mens pigghuder har levende endoskjeletter, som utvikler seg i dypere hud eller kroppsvev og fungerer som deres beskyttende dekke.

Hvordan er bløtdyr og pigghuder forskjellige?

De er triploblastiske organismer. Bløtdyr har en hemocoel mens pigghuder har en coelom. Hovedforskjellen mellom Mollusca og Echinodermata er habitatet de lever i … Muslinger, østers og blekksprut er noen bløtdyr mens sjøagurk, sjøstjerner og kråkeboller er noen pigghuder.

Hvordan skiller pigghuder seg?

Hovedforskjellen mellom pigghuder og chordater er at pigghudene har et mesoderm alt skjelett som består av kalsitt kjent som ossikler, mens chordater har et indre skjelett som består av bein og brusk. Videre viser pigghuder radiell symmetri mens kordater viser bilateral symmetri.

Hva er forskjellen mellom bløtdyr og bløtdyr?

Som substantiv forskjellen mellom bløtdyr og bløtdyr

er at bløtdyr er (oss) (bløtdyr) mens bløtdyr er et mykt virvelløst dyr i phylum bløtdyr, vanligvis med et hardt skall av én eller flere deler.

Anbefalt: