Innholdsfortegnelse:

Er fremmede og forvirrende variabler de samme?
Er fremmede og forvirrende variabler de samme?
Anonim

Ekstreme variabler er de som produserer en assosiasjon mellom to variabler som ikke er kaus alt relatert. … Forvirrende variabler ligner på fremmede variabler, forskjellen er at de påvirker to variabler som ikke er falskt relatert.

Kan en konfunderende variabel også betraktes som en ekstern variabel?

En forvirrende variabel er en type ekstern variabel som ikke bare påvirker den avhengige variabelen, men er også relatert til den uavhengige variabelen.

Hva kalles også forstyrrende variabler?

En forvirrende variabel, også k alt en konfounder eller forvirrende faktor, er en tredje variabel i en studie som undersøker en potensiell årsak-virkning-sammenheng. En forvirrende variabel er relatert til både den antatte årsaken og den antatte effekten av studien.

Hva er forstyrrende variabler?

Forvirrende variabler er de som påvirker andre variabler på en måte som produserer falske eller forvrengte assosiasjoner mellom to variabler. De forveksler det "sanne" forholdet mellom to variabler.

Hva er eksempler på forvirrende variabler?

For eksempel bruk av placebo, eller tilfeldig tildeling til grupper. Så du kan egentlig ikke si sikkert om mangel på trening fører til vektøkning. En forvirrende variabel er hvor mye folk spiser Det er også mulig at menn spiser mer enn kvinner; dette kan også gjøre sex til en forvirrende variabel.

Anbefalt: