Innholdsfortegnelse:

Hvor er medulla plassert i hjernen?
Hvor er medulla plassert i hjernen?
Anonim

Din medulla oblongata er plassert ved bunnen av hjernen din, der hjernestammen forbinder hjernen med ryggmargen. Det spiller en viktig rolle i å sende meldinger mellom ryggmargen og hjernen. Det er også viktig for å regulere det kardiovaskulære systemet og luftveiene dine.

Hvilken del av hjernen inneholder medulla?

Medulla oblongata er nedre halvdel av hjernestammen. Den kontrollerer autonome funksjoner og kobler de høyere nivåene i hjernen til ryggmargen.

Hvor er medulla plassert mellomhjernen?

Medulla oblongata, også k alt medulla, den nederste delen av hjernen og den nederste delen av hjernestammenMedulla oblongata er forbundet med pons til midthjernen og er kontinuerlig bakover med ryggmargen, som den smelter sammen med ved åpningen (foramen magnum) i bunnen av hodeskallen.

Hva er funksjonene til medulla?

Medulla oblongata bærer signaler fra hjernen til resten av kroppen for viktige livsfunksjoner som pust, sirkulasjon, svelging og fordøyelse.

Hva ligger i medulla?

Medulla inneholder hjerte-, åndedretts-, breknings- og vasomotoriske sentre, og omhandler derfor de autonome funksjonene pust, hjertefrekvens og blodtrykk samt søvn-våknesyklusen. Under embryonal utvikling utvikler medulla oblongata seg fra myelencephalon.

Anbefalt: